Трима души загинаха, а дете е в кома при тежка катастрофа

Трима души загинаха, 4-годишно дете е в кома, а жена е ранена след тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла.

Ударили са се "Шкода" и "Рено", като от "Шкода"-та не е останало почти нищо. Сигналът за инцидента е бил подаден от очевидец, който е започнал да гаси огъня с пожарогасител, съобщи пристигналият на място директор на ОД на МВР Георги Великов. Пристигнали са два екипа на пожарната, както и екип на Гражданска защита, който да разреже ламарините, предава БГНЕС.

Катастрофата е станала малко след 11:00 ч. на разклона за село Тръстеник. По предварителна информация шофьорът на "Рено"-то е предприел маневра за включване в движението към Русе с обратен завой. В този момент по главния път се е движила "Шкода"-та, в която са пътували мъж, две жени и малко дете. Ударът е бил със страшна сила, като при сблъсъка "Шкода"-та се е запалила.

При удара на място е загинал водачът на "Шкода"-та, а останалите пътници са били тежко ранени. 4-годишното дете е изпаднало в кома. В тежко състояние е бил и шофьорът на "Рено"-то, който е пътувал сам. Всички те са откарани от три линейки на "Спешна помощ" в болницата, но в спешното отделение едната от жените и водачът на френската кола са починали от травмите си.

Другата жена е с тежка черепно-мозъчна травма и с вероятен мозъчен кръвоизлив, ще бъде оперирана по спешност. За 4-годишното дете има реален шанс да излезе от комата и да се събуди, засега е настанено в болницата.

Заради тежкия инцидент трафикът по пътя Русе-Бяла бе сериозно затруднен. И в двете посоки се образуваха километрични колони от автомобили, поради което се наложи да бъде направена спешна реорганизация на движението. Причините за катастрофата се изясняват.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини