Богоровци с изнесен урок за възрожденските автори

Изнесен урок по бълг.език и литература проведоха днес в димитровградската библиотека "П.Пенев" възпитаници на ЕГ "Д-р Иван Богоров" под ръководството на преподавателя Бистра Жекова

Изнесен урок по бълг.език и литература проведоха днес в димитровградската библиотека "П.Пенев" възпитаници на ЕГ "Д-р Иван Богоров" под ръководството на преподавателя Бистра Жекова.

Двата учебни часа бяха посветени на творци на българската възрожденска литература - Пайсии Хилендарски, Софроний Врачански и на патрона на Езиковата д-р Иван Богоров. В началото на идната седмица в гимназията ще бъде организиран патронен празник.

Целта е учениците да се запознаят и с други начини на извличане на информация, освен чрез интернет и Гугъл, поясни Бистра Жекова. И добави, че днешните млади хора владеят прекрасно търсенето чрез ключови думи, но не бива да се забравя, че истинската информация в дълбочина и същина се намира най-напред в библиотеката.

Участниците в открития урок трябваше да набавят данни за възрожденските автори и да ги обработят, разпределени в групи. След това информацията бе споделена с присъстващите.

Обучението с текст и диалог, което развива мисленето и езика на учениците вече е предпочитано пред дигиталните методи за търсене на информация на Запад, поясни още Жекова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини