Професионалната гимназия представи специалностите си за следващата учебна година

На среща с медиите днес в Професионалната гимназия бяха обявени специалностите през следващата учебна година

Специалностите, които ще предлага през новата учебна 2015/2016 г. Професионална гимназия "Проф.д-р Асен Златаров"- Димитровград бяха обявени на среща с медиите днес. 

С новия закон за професионалното образование у нас всички училища от този тип трябва да оповестят публично своя план -прием за 2015/2016 година, поясни директорът на гимназията Георги Гочев.

В дневна форма на обучение има заложени три специалности - "Електрообзавеждане на производството" с 26 ученици, "Технологичен и микробиологичен контрол в хранително-вкусовите производства" с 13 ученици и "Електронна търговия", също с 13 ученици.

Обучаващите се в единствената професионална гимназия в града могат да получат и втора степен на професионална квалификация в две паралелки като готвач, козметик или специалист "Автоматизирани системи".  Новост е професията "Козметик", която досега е била под формата на избираема подготовка.

В задочна форма на обучение в гимназията ще има една паралелка. Специалностите са "Електродомакинска техника" и "Козметик". Ръководството на училището и преподавателите в съответните специалности изброиха предимствата им и посочиха, че разполагат с подходящата база за обучение.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Директорът на училището Георги Гочев
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    21:21, 14 май 2015
    Крайно време е в професионалната гимназия да се откажат от специалности като " козметик" и подобни ,които звучат приемливо,но са безперспективни.Ако не е затрит инвентара на старите лаборатории , по-добре да се обучават шлосери,заварчици ,химици аналитици,от които има нужда.Друг е въпросът,че децата не харесват подобни специалности ,не им звучат престижно.Друго си е да кажеш нещо по-завързано,като логистика например,информатика или ИТ.След като е професионална гимназия,да дава на децата професии,които се търсят.
Последни новини