Българче взе награда в Сан Ремо с „Камино“

Тринадесетгодишната Деница Василева се върна от фестивала в Сан Ремо с престижното трето място в своята категория (13-15 години). Тя покори журито на Международния конкурс за солови изпълнители „Сан Ремо джуниър“ със сърцато изпълнение на песента на Лили Иванова „Камино“. Надпреварата се провежда за шести път и в нея се състезават представители на различни жанрове - поп, джаз, рок и класика. Деница дължи куража да се яви на популярната на Ботуша българска музикантка Дариана Куманова, доцент в академията на Сан Ремо и жури в италианския „Х фактор“.

Деница Василева е „очукан боец“ в много конкурси. Родената през 2002 г. млада дама вече е печелила награда в Италия - през 2009 г. в Лидо ди Йезоло на фестивала „Орфей в Италия“, има призови места от надпреварите „Катюша“ в Москва, „Юнивърсонг джуниър“ - Канарските острови, „Шанс“ в Копенхаген. Навсякъде гласовитото българче подчертава, че първите й стъпки в музиката се дължат на Снежана Полихронова, артистичен директор на вокално студио „Дъга“.

 Деница не ограничава заниманията си само в музиката - пеене и класическа китара. Тя обича да танцува, тренира скално катерене, тенис и езда. Освен това учи руски и английски и посещава класове по театрално изкуство. Тя е сред редовните участници в лятното училище в Ливъпрул, организирано от българския филиал на академията за изкуства на Пол Макартни „ЛИПА 4:19“.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини