Димитровградски ученици се срещат с войната от първо лице

Шефът на Хуманитарния отдел в Общината анонсира проявите за 70 -годишнината от края на Втората световна война

70 години от края на Втората световна война ще отбележи Димитровград с няколко инициативи, в които участват ветерани и ученици. Начинанието анонсира пред медиите днес шефът на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова. Идеята на тукашната администрация е младото поколение да се срещне с малкото останали живи участници във военните действия от първо лице.

Във времето от 4 до 8 май част от 36-те ветерани в Димитровград ще посетят различни учебни заведения. На 8 май възрастните хора ще засадят дърво на ветераните в парка пред Градска библиотека "П.Пенев". Там по-късно е организирана и среща с участниците във войната.

На 9 май- Деня на победата над Германия пред паметника на Маршал Тоблухин в кв."Славянски" ще бъдат поднесени венци и цветя. Кметът Иво Димов ще връчи ордени на ветераните. Отличията са осигурени от Министерството на отбраната по повод годишнината от края на войната. Предвидена е и музикална програма пред бившето кино "Химик", където паралелно ще бъде почетен и Деня на Европа, честват също на 9 май.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини