Дават 20 млн. лв. на общините за безплатни учебници до 7-ми клас

С преразпределение на бюджета на Министерството на образованието и науката за 2015 г., правителството предстои да отпусне 20 млн.лв. за покриване на нуждите за закупуване на нови учебници и учебни помагала за деца и ученици в общинските детски градини и училищата до 7-ми клас. Това става ясно от проект на постановление, което правителството ще разгледа в навечерието на 24 май.

Средствата ще са за сметка на намаление на утвърдените разходи по "Политика в областта на всеобхватно, достъпно и качествено образование и обучение в предучилищно възпитание и подготовка и училищно образование", пише в проекта на постановление. Средствата ще бъдат отпуснати на общините.

Изготвеното разпределение на финансовия ресурс е съобразено с постъпилата в МОН информация от Центъра за информационно осигуряване на образованието за броя на децата по възраст и учениците по класове, области и общини след последната актуализация, която е извършена през месец февруари 2015 г., става ясно от Доклада към Постановлението, изготвен от министър Тодор Танев.

Източник: http://novinar.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини