24-часова стачка блокира достъпа до гръцките острови на 1 май

За едно денонощие ще бъде блокиран достъпът до островите в Гърция. Причината е, че фериботите ще спрат работа заради 24-часова стачка, съобщава кореспондентката на БНР.

Продажбите на билети за фериботите за 1 май е спряна. Общогръцката федерация на морските работници обяви 24-часова стачка. Тя ще стартира от полунощ на 30 април и ще продължи до събота - 2 май. През този период няма да се движи нито един ферибот.

Моряците от екипажите на пътническите и товарни кораби ще проведат стачка. Те настояват да подпишат колективни трудови договори и да им се изплатят изработените възнаграждения от изминалите месеци.

В Гърция 1 май е обявен за ден на обща национална стачка.Движението на влаковете също ще бъде спряно. Все още няма изявление на синдиката на авиодиспечерите дали ще се присъединят към протестите.

Магазини ще бъдат затворени само в деня на стачката, но пък търговците решиха да работят през целия ден в събота, както и в неделя.

За трите почивни дни има засилен интерес от страна на българите към Гърция. Това става ясно от съобщения на туристическите агенции. Този път те са избрали по-близки дестинации в Северна Гърция и няколко острова.

Полицията е въвела ограничения за движение на товарните автомобили в дните от 30 април до 3 май. Мерките са във връзка с очаквания силен пътен трафик.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини