Искат програма за обезщетения на деца, пострадали от ваксини

„Шествалентната ваксина няма достатъчно показания за безопасност при недоносени, но тя им се слага. В ЕС една доза се разделя на три и се работи индивидуално с всяко едно дете. В 16 страни от ЕС ваксините не са задължителни”, коментира по Нова телевизия Пенка Георгиева от Национални пациентски организации „Заедно с теб”. 

„Искаме създаване на Национална програма за обезщетение на децата пострадали от ваксини, каквато има в 19 страни” , подчерта тя. „Връзката между родители на деца с увреждания от ваксини и институциите е скъсана”, убедена е тя. 

„Искаме да се даде възможност с всяко едно дете да се работи индивидуално, това не се прави в момента. Сега ваксинирането е задължително. Ако нямат ваксините те не могат да постъпят в детска градина”, добави тя. 

„Имам деца пострадали от имунизация, точно заради Хипократовата клетва аз не съм съгласен дете с обременена анамнеза да бъде имунизирано с всички останали. Човек има право на избор да реши дали неговото дете да бъде имунизирано”, коментира педиатърът д-р Венцислав Везенков.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини