ОУ "П.Славейков" - първенци в тазгодишното пролетното почистване

В тазгодишната акция по пролетното почистване първото място завоюваха децата и екипа на ОУ "П.Славейков"

ОУ "П.Славейков" стана победител в тазгодишната кампания по пролетното почистване сред димитровградските училища. Резултатите бяха обявени днес на пресконференция в Общината. Те са след оглед на дворовете на учебните и детски заведения на специална комисия. Акцията бе организирана за 12-та поредна година от Общината и "Нео Титан" и се проведе във времето от 20 до 30 април.

На второ място по активност в кампанията е ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в Черноконево, а трети са от ОУ "Алеко Константинов".

Славейковци са първи в акцията "Лист по лист" където са събрали за рециклиране над 4 тона хартия.

От детските градини първото място за най-добре почистено дворово пространство е присъдено на ЦДГ №1 -Звънче. Второ място е за ОДЗ №3 в Черноконево, а третото място ЦДГ №1 - за Йорданка Чанкова".

От пенсионерските клубове първенци са от "Хан Аспарух", където ще получат нови пейки и кошчета за отпадъци. С награди са поощрени и Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания и техните потребители.

Отличия за старанието в пролетното почистване вземат и граждани. Сред най-активните на живеещите на ул."П.Евтимий" № 11-А и Б и №14 -Г, ул."Гео Милев" №2, ул."Капитан Петко войвода" №10, ул."Анри Барюс"№4.

От администрацията призоваха гражданите, които имат желание, да продължат да почисват. За целта ще бъдат раздавани материали -чували, ръкавици и др. Повече информация може да се открие на телефон 0391/ 68 271 или в стая №64 в Общината.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини