5 сутрешни съвета за по-щастлив и спокоен ден

Ето няколко идеи как да подобрите утрините си и да се заредите с положителни емоции.

Спете с полуотворени щори и пердета

Това ще помогне на тялото ви да се събуди по естествен начин, тъй като слънчевата светлина изпраща сигнали към него, засилвайки производството на мелатонин и адреналин. Проникването на малко светлина ще ви осигури плавно събуждане без излишния стрес от рязкото включване на алармата.

Настройте алармата си 15 минути по-рано от необходимото

Това време ви дава възможност да се протегнете, прозеете и да се разсъните постепенно, вместо да се налага да скачате скорострелно от леглото от страх, че ще закъснеете.

Освободете ума

Докато се оправяте за работа забравете за всички проблеми и задачи. Не взимайте и никакви важни решения! Това ще ви изпълни с напрежение още след ставането и цял ден ще бъдете нервни и напрегнати като опъната пружина. По-добре изчакайте няколко часа или си дайте дори ден, преди да вземете някакво глобално решение.

Слушайте музика и отделете достатъчно време за себе си

Ако сте изпълнили предните няколко съвета, то вече сте си спестили много напрежение. Пуснете си малко приятна музика за настроение, тя ще зареди тялото ви и със серотонин (хормонът на щастието).

Направете за половин час гимнастика

Кратката тренировка не само ще ви събуди, но и тялото ви ще прелива от енергия. Освен това то ще започне да произвежда ендорфини, които ще запазят доброто ви настроение до края на деня.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини