Борец за правата на мъжете обвини "Лудия Макс 2" във феминизъм

 

Американският блогър и борец за правата на мъжете Арън Клари (Aaron Clarey) призова филмът "Лудия Макс: Пътят на гнева" да бъде бойкотиран, събщи The Hollywood Reporter. По преценка на блогъра филмът пропагандира феминизъм и показва недостатъчно мъжествен главен герой.

Клари не твърди, че е гледал филма, премиерата на който в САЩ бе преди седмица, а в другите страни - на 14 май. Обаче е направил изводите си на база трейлъра. Там героинята на Чарлийз Тирон е в центъра на вниманието, а ролята на Том Харди изглежда епизодична. И отгоре на всичко тя му командва. Никой не се зъби на Лудия Макс! Това е лекция по феминизъм, според Арън Клари.

Освен другото блогърът казва, че режисьорът Джордж Милър се консултирал с Ив Енцлер, автор на феминистката книга "Монолози на вагината" и тя помогнала на актрисите във филма да се подготвят за ролите на секс-робини.

Арън Клари е притеснен, че мъжете ще се подлъжат по сцените с взривове и оръжия и ще бъдат напомпани с феминистка пропаганда неусетно.

Режисьорът Джордж Милър отрича обвиненията във феминизъм. "Трябваше ми войн. Не можеше да е мъж, спасяващ пет жени от друг мъж. Това е съвсем друга история".

Първият филм „Лудия Макс“ е от 1979 г.  Струвал е само 400 000 австралийски долара, а носи печалби над $100 милиона. В главната роля е неизвестният все още Мел Гибсън. След този филм става супер звезда. Направени са две продължения: „Лудия Макс 2: Воинът от пътищата“ и „Лудия Макс 3: Отвъд Клетката на смъртта“.

Постапокалиптичният франчайз "Лудия Макс 2" от 2015 получи максимална възможна оценка от Rotten Tomatoes стартира в интернационалния бокс офис с премиера в Кан на 14 май.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини