Nissan ще са готови с автономните коли до 2020 г.

Nissan Motor Co. ще има функционални автомобили без водачи към 2020 г., но дали хората ще могат да се възползват от тях вече зависи изцяло от правителствените разпоредби и ограничения.

Това обяви изпълнителният директор на автомобилния концерн Карлос Госн, според когото ръководената от него компания напредва с бързи темпове в разработката на автономната технология.

По този начин Nissan ще се присъедини към актуалната тенденция за коли без водачи, обхванала както водещите автомобилни производители, така и компании извън авто индустрията като Google.

"Нашите коли ще бъдат готови", категоричен е шефът на Nissan.

Най-голямото препятствие между това ново поколение коли и крайните потребители обаче си остава одобрението от регулаторите по света. Проучванията показват, че младите шофьори очакват три основни неща от колите на бъдещето - автономно поведение, свързаност и минимално замърсяване.  

"Свързаността означава достъп до интернет и получаване на всички възможности, които обикновено имате у дома или в офиса", обяснява Госн.

Що се отнася до нулевите вредни емисии, Nissan залага най-вече на електрическите автомобили.

"Това са колите на бъдещето, но потребителите все още са малко консервативни, затова и ние ще бъдем предпазливи и ще въвеждаме технологиите постепенно", завършва изпълнителният директор на Nissan.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини