Харманли за втори път връчи поетични награди, победителят от Хасково

Победителят в конкурса

Хасковлията Георги Ангелов е големият  победител във втория областен поетичен конкурс „Светът е мост“, със стихотворението си „Мигове“. Това стана ясно днес на церемонията по награждаването на призьорите, която се проведе в Харманли. Тази година освен традиционния  организатор на конкурса – местния поетичен клуб „Рими от Белоногата“, партньори бяха Гражданското движение „Заедно за Харманли“ и информационна агенция „Сакарнюз“.  Идеята  за надпреварата е на Светлана Николова, основател на клуба. Председател на журито тази  година бе Ели Видева, председател на КДК Хасково. В оценяването й помагаха Нина Момчилова, поетеса и общественик, също от Хасково, и Светлана Николова. Общо осем награди за поезия бяха присъдени днес, а паричният награден фонд бе в размер на  510 лв. Призовите три награди в размер на 300 лв. бяха осигурени от „Заедно за Харманли“.

На второ място бе класирана тополовградчанката Павлина Панова за акростиха „Светът е  мост“, която не можа да дойде да получи наградата си поради дълбок траур. Тя изпрати  трогателно писмо на организаторите, с което им благодари, че са стоплили душата й в един от най-мрачните мигове на живота й. Третото място бе за Христина Тонева от с. Българин, общ. Харманли, за творбата „Нарисувай картина“.

Поощрителни награди получиха седмокласничката от ОУ „Иван Вазов“, Харманли Зорница  Манева, деветокласничката Мария Панайотова от СОУ „Неофит Рилски“, Харманли и Мирослав Недев.  

Специалната награда бе присъдена на Марина Славчева, 7 кл. в ОУ „Иван Вазов“. Тази година има още едни приз – Специалната награда на „Сакарнюз“, който бе за  абитуриентката Магдалена Терзиева от Харманли.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Те
    тенчо
    6 0
    21:16, 22 май 2015
    Една хубава вест
  • 2
    Уе
    уес
    5 0
    08:09, 23 май 2015
    Приветствам браво на Светлана и на всички победители
Последни новини