Павлова няма да е кандидат за президент, съобщи за задръствания през лятото

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова няма е кандидат за президент на престоящите президентски избори, защото няма възраст. Павлова е на 38 години при изискване по Конституция за навършени 40 години.

Това каза министърът в студиото на Нова телевизия, където обясни за предстоящите задръствания през лятото и увеличени приходи на винетки. Тя обяви, че по магистрала "Хемус" ще има ремонти на четири места, на които ще има двупосочно движение в едната лента, а хората да се подготвят за по-бавно предвижване на тези места. Аварийните ремонтни дейности ще се случват на Витиня, Ечемишка и при големия виадукт на Елешница. Ремонтите ще продължат до края на годината.

"По "Тракия" няма да има проблеми това лято, само на едно място ще има ремонт, но той няма да затруднява движението", каза Лиляна Павлова.

По думите й най-големите ремонти ще се извършат в Северна България, като парите идват от увеличените приходи от продажбата на винетки в размер на 68 млн. лв. плюс субсидия от правителството от 60 млн. лв. Ще се ремонтират пътя от Димово до Видин, Враца-Леденика и Враца-Криводол и участъци от Плевен-Ловеч, както и Разград-Исперих.

Павлова съобщи още, че ще се обновява и обхода на Алехелой, където до юни се пуска процедурата за избор на изпълнител.

С пари от еврофондовете ще се правят пътя за Леденика, Плевен-Ловеч, Стара Загора-Раднево и Добрич-Варна. Павлова потвърди, че парите от ЕС за пътища намаляват, като сега имаме само 1,2 млрд. лв. за пътна инфраструктура при 2,5 млрд. лв. при предишни програмен период.

За всички републикански пътища, които са 20 000 км, се изискват винетки. Четвъртокласните пътища са без винетки, повтори пак Лиляна Павлова.

Говорейки за приходите от винетки, министърът посочи, че в началото на годината е имало сериозен спад в закупения брой винетки, но март месец, когато почнаха почивните дни, е бил първият пик. Павлова заяви, че има увеличение на броя за закупените винетки към 1 юни, като по-високите приходи идват не само от цената, но и от повечето продадени винетки. Със 100 хил. повече са закупените винетки към началото на юни, каза Лиляна Павлова. Тя заяви, че средногодишно се продават около 6 млн. броя.

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини