Контрабандист умора няма: Напъхаха цигарите и при маргарина

Контрабандистите се хвърлят с всички сили в битката си със Закона. Все по-затегнатите мерки по границата, стимулират все повече изобретателността на трафикантите.

При последният засечен случай на опит за незаконно пренасяне у нас на цигари от Турция, митничарите направо останаха със зейнали уста след като откриха стоката без бандерол в кашони с маргарин и то фабрично запечатани.

Трафикантската стока е открита в пътнически автобус с българска регистрация, пътуващ по редовната линия от Турция за България, пристигнал на ГКПП Капитан Андреево след полунощ.

Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която багажното отделение се оказва пълно с 15 кашона с маргарин. В шест от фабрично запечатаните кашони с маргарин обаче митническите служители откриват скрити в средата на опаковката общо 260 кутии цигари.

Папиросите се оказали собственост на двама пътници, български граждани. На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини