Социален проект за самотни старци и скитащи деца стартира в "12 без 5"

    Значимият за двете уязвими групи проект беше представен от областният управител Недялко Славов и заместникът му Андриан Петров, ръководител на проекта. От страна на гръцките партньори участваха зам.-областният управител на регион Македония и Тракия Христос Георгитсопулос и Кириаки Алатза – вицепрезидент на „Стириакси“ и съветник в регион Източна Македония и Тракия.

    Проектът се финансира по Оперативна програма “Източна Европейско териториално сътрудничество “Гърция - България” 2007-2013” и беше забавян по различни причини. Реализацията му започва след продължителни разговори, а през януари т.г. е получено разрешение за изпълнение на дейностите по него. Положени са много труд и усилия, за да се преодолее забавянето му. Голяма част от дейностите в областта на социалната политика са изпълнени, насочени са към уязвимите социални групи- самотни възрастни хора от отдалечените населени места на областта, които се нуждаят от редица социални дейности и помощ, и изоставени деца, които имат нужда да бъдат социализирани.

    Ооборудван е Дневен център за тези дейности, обучен е екип от специалисти – медицински лица, доброволци, психолози , социални работници и др., а от следващата седмица центърът вече ще започне реално да функционира. Проектът ще се изпълнява около четири месеца, но е възможно да бъде продължен по програма от новия програмен период, която касае социалната сфера. Това е договорено и с партньорите от Гърция.

    GIMMIE SHELTER 

    „Joint strategy for the social protection of vulnerable social groups“

    The strategic project GIMMIE SHELTER is implemented within the European Territorial Cooperation Programme Greece - Bulgaria 2007-2013, co-financed by the European Union (ERDF) and National Funds of Greece and Bulgaria.


    „Този документ е създаден в рамките на проект „Съвместна стратегия за социална защита на уязвимите социални групи” с акроним GIMMIE SHELTER, осъществяван с финансовата подкрепа на Програма „Европейско териториално сътрудничество „Гърция–България“ 2007–2013“, съфинансирана от Европейския сьюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Отговорността за съдържанието на документа се носи от „АНТ ЗЕТ“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган”.
     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини