За празника на МВР: 44 наградени, 13 повишени, 31 похвалени

46% разкриваемост на престъпленията от от началото на годината, което е над средното за страната и положителна оценка за работата на полицаите от региона даде шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков в навечерието на професионалния празник на полицията 5 юли.

И тази година структуроопределящи са имуществените престъпления – 749 , от които разкрити 275 или 37%. За сравнение за същия период на миналата година те са 880, а процента на разкриване е бил 23% . Наблюдава се спад на деянията от този вид с 131.

За отчетната година са регистрирани 5 убийства, като тук има 80% на разкриване, докладва още Цанков. Той се похвали и с успешна съвместна работа с Агенция "Митници”, като в доклада си отбелязва, че само в рамките на месец са били иззети близо 715 хиляди къса цигари без бандерол и 14 кг. тютюн.

Заловени количества наркотични вещества от служителите на ОДМВР-Хасково са близо половин килограм марихуана, канабисови растения, спипани са и 287 гр. амфетамин, няколко грама хероин и кокаин.

Има образувани над 50 досъдебни производства, срещу 47 за същия период на миналата отчетна година.

За 136-годишнина от създаването на МВР старши комисар Ангел Цанков награди 44 от подчинените си. 31 полицейски служители от Харманли, Димитровград и от отдел "Разследване" получиха писмена похвала за работата си по разкриване на престъпления.

Преназначени в по-висока степен на длъжност са 13 полицая от хасковското и свиленградското управление.

По случай предстоящия професионален празник на МВР – 5 юли, областният управител Добри Беливанов изпрати поздравителен адрес до ОД на МВР Хасково.

Той пожела на полицейските служители да продължат да работят за честта на професията и да го правят с гордо вдигната глава.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини