Проблемите на Сталево коментираха на среща общински съветници

    Общинските съветници от коалиция "Да за Димитровград"  продължават срещите си в малките населени места на Община Димитровград. В рамките на инициативата "Открита приемна" те посетиха село Сталево, като целта е била запознаване с проблемите там, информираха от коалицията в съобщение до медиите.

    Според живеещите, селото им е дискриминирано, откакто негов управник е независимият Пею Колев. Пред местните парламентаристи сталевци обяснили, че Общината не отпуска никакви средства за благоустрояване. Селският управник пояснил, че получава от Общината само 50 лева на месец за „стопански разходи”. 

    На срещата станало ясно, че живеещите се страхуват от репресии от управляващите и се чувстват като на забравено от Бога място. Иначе са доволни от своя кмет, които се ангажира с различни въпроси, свързани със сигурността и благоустрояването. 

    Липсата на надлез, който да осигури пряк достъп до нивите на хората  край Марица остана най-големия проблем на селото, разказал още Пею Колев. Улици, които не са ремонтирани повече от 30 години, е друг от наболелите въпроси в Сталево. За да се почиства селото от излишната растителност кметът е купил косачка със собствени средства, разказват още от коалиция "Да за Димитровград".

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини