Акула нападна сърфист на състезание (видео)


Австралийски сърфист успя да се измъкне невредим от нападение на акула по време на състезание, предавано директно по телевизията в Южноафриканската република.
Тройният световен шампион Мик Фанинг преживя случка, достойна за филма "Челюсти", съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Той чакал спокойно голяма вълна в първите минути от финала на състезанието, когато зад него се появила акула. На видео се вижда как Фанинг е седнал върху дъската си, когато перка на акула се насочва към него по време на международното състезание в Джефрис бей, близо до Порт Елизабет в провинция Източна Капска.

"Тя се доближи и се захвана в каишката на дъската. Ритнах силно акулата няколко пъти и виках. Видях само перката й, но не и зъбите й. Очаквах да ме захапе, докато плувах. Ритнах я в гърба", разказа Фанинг пред телевизионните камери след нападението.

34-годишният сърфист се бори с акулата, но тя успява да го блъсне във водата. 

Журналистът Калвин Брадли от списанието за сърф "Зигзаг", станал свидетел на инцидента, разказа

"Мик Фанинг чакаше вълната и бе вперил поглед в хоризонта, когато изведнъж зад него се появи перка на акула. Притаихме дъх, защото знаехме какво може да се случи. Той изчезна зад вълните и се опасявахме от най-лошото. Изглежда, че се е измъкнал, нанасяйки удари с крака и юмруци. Той бе изпаднал в шок". 

Част от организаторите и приятелят на Фанинг - Джулиън Уилсън, се качили на скутер и му се притекли на помощ. 

Фанинг отбеляза, че единствено каишката на дъската му била прегризана. Той се е измъкнал невредим, потвърдиха от Световната лига по сърф, уточнявайки, че е възможно дори да е бил нападнат от две акули. 

От лигата приветстваха героичното му поведение и бързата реакция на спасителите. След нападението организаторите предпочетоха да не поемат никакви рискове и отмениха състезанието в Джефрис бей.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини