"Спасителят" на Виваком, Дунарит и Авионамс изчезна яко дим

Появилият се с гръм и трясък белгийски инвеститор Пиер Луврие се е отказал от куп знакови активи на Цветан Василев (бел. ред - по думите на самия Луврие), върху които уж придоби контрол в сделка за едно евро. Става въпрос за „Виваком”, военните заводи „Дунарит” и „Авионамс”, мултиплекса НУРТС и пийпълметричната компания ГАРБ Аудиенс Рисърч.

В информация на „Капитал” е посочено, че брюкселският клон на базирана в Лондон агенция, занимаваща се и с връзки с обществеността, е изпратила съобщение от името на Луврие по въпроса.

"Пиер Луврие се оттегля от придобиването за 840 млн. евро в България", е озаглавено съобщението. "Белгийският предприемач обявява, че активите, които купи в България през 2015 г. с обща стойност 840 млн. евро, са върнати на предишния им собственик", пишат от агенцията. "Това означава, че г-н Луврие няма повече никакъв интерес към тези активи", се подчертава в него.

Според агенцията, упълномощена от Луврие, споразумението за покупка на акции, подписано още на 31 януари тази година, е давало възможност на купувача да върне придобивката си при определени обстоятелства и именно това право сега е упражнено.

Интерсен факт е, че на сайта на компанията на белгиеца - LIC33, няма никакво съобщение по въпроса. Самият сайт си стои във вида, в който беше още на 24 март тази година - с обявление за предстоящата в хотел "Хилтън" в София пресконференция, на която Луврие обяви сделката за активите на Василев. В графа "Контакти" на сайта на LIC33 празнотата е пълна. Още в края на март Луврие не отговори къде е адресът на LIC33, а след това ДАНС се хвана да го търси, но не е ясно дали е намерен.

Припомняме, че Луврие обяви, че ще търси изчистването на 900 млн. евро дългове, които „Виваком”, „Дунарит”, „Авионамс”, НУРТС и ГАРБ Аудиенс Рисърч имат към КТБ. Това щяло да стане чрез привличане на инвеститори от международните пазари.
 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини