Нов батут за 12 000 евро предоставиха на димитровградските акробати

    Нов професионален батут на стойност 12 000 евро бе предоставен на Спортен клуб по акробатика от Община Димитровград. Придобивката заменя стар батут, който е бил опасен за децата, коментира днес треньорът на акробатите Димитър Димов. На такъв уред се провеждат всички международни първенства на федерацията.

    Спортното съоръжение вече се използва от децата, които тренират в залата през летните месеци. След новия бус, това е втората придобивка за клуба това лято. Сега помещението за тренировки се нуждае от климатик, защото състезателите се товарят допълнително в летните жеги. За да се охладят, те използват шише с вода демонстрира днес треньорът.

    Кметът Иво Димов, който посети днес клуба по акробатика коментира, че ще се предвиди климатик при ремонта на залата на клуба. Градоначалникът занесе на състезателите знамената на Димитровград, България и Европа, за да ги използват в състезанията.

    През септември тукашната школа се готви за турнир в Русе, а през октомври ще се проведат финалите на Държавното първенство в Стара Загора.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини