4000 свободни места в армията. Вестниците в неделя

„24 часа": КАТ спира, без да снима, само при нарушение

Пътните полицаи могат да спират коли, без да снимат и записват, но само при нарушение. Те обаче са длъжни да издадат фиш или акт.

"Новият елемент е, че когато един участник в движението - шофьор, пешеходец, велосипедист, извърши нарушение пред полицай, той има право да го спре, но задължително да му състави акт", обясни главен инспектор Стойчо Константинов от Пътна полиция пред "Дарик".

Катаджиите продължават да са задължени да заснемат и записват срещите си с шофьорите при проверка.

„Труд": 4000 свободни места в армията

Свободните места в 30-хилядната ни армия са 4000, а от тях 1200 са за офицери, обяви пред „Труд" военният министър Николай Ненчев. Той призна, че е притеснен от намаляване на числеността на армията, тъй като за определени дейности се чувствало липса на обучени кадри. Ненчев смята, че ще се справи с парите от бюджета за заплати на военните до края на годината.

Министърът обяви, че ще започне ремонт на руските транспортни хеликоптери МИ-17, тъй като бил много впечатлен от тях, след като видял с очите си как гасят пожари.

„Стандарт": Москов: Блокът се изчерпа, не сме стабилни

Блокът с тази си структура, с този си начин на взимане на решения и на изработванe на позиции не може да бъде стабилен партньор и стабилна опозиция. Тази структура на блока е изчерпана и следващата седмица трябва да се даде яснота партиите от блока готови ли са отидат към единна структура. Това каза в предаването по "Събуди се" по Нова телевизия министърът на здравеопазването Петър Москов. Той уточни, че в парламента е надделяло партийното, както и предизборната кампания, която всъщност е започнала. "Радан Кънев реагира на определени реплики.

„Монитор" : Жените се трудят 7 пъти повече вкъщи

„Една жена работи 7 пъти повече от съпруга си в изпълнение на семейните задължения и около 3 пъти повече при отглеждане на децата". Тази тревожна статистика съобщи вчера от парламентарната трибуна вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин, като цитира данни на Европейския институт за равенство между половете. В същото време той подчерта, че възрастните дами у нас получават с 40% по-ниски пенсии от мъжете, като това се дължи на по-редуцираните им доходи и на по-ранното излизане в заслужена почивка. Вицепремиерът изнесе информацията в рамките на разискванията вчера в парламента за демографската политика у нас, за да подчертае, че са необходими интегрирани мерки в различни посоки. „Тогава, когато дадем възможност хората да съчетават работата си с домашните задължения, ще дадем и стимул не само за раждаемост, но и за подобряване качеството на живота", подчерта Калфин.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини