Малайзия потвърди: Намереното крило е от полет МН370

Вече е официално установено, че отломката от самолетно крило, намерена на остров Реюнион, е от "Боинг-777", съобщи малайзийският министър на транспорта Лиоу Тионг Лай, цитиран от световните агенции.

Лиоу каза, че френските власти, компанията производител "Боинг", американската служба за безопасност на транспорта и малайзийски екип от представители на управлението за гражданска авиация, авиокомпанията "Малейжа еърлайнс" и инспектори, разследващи случая с изчезналия самолет, са потвърдили, че отломката е част от крило на "Боинг-777" и изчезналия полет МН370.

Двуметровата отломка беше транспортирана вчера във френския град Тулуза за анализ, който да установи дали е част от изчезналия малайзийски самолет.

Самолетът на малайзийските авиолинии излетя от Куала Лумпур за Пекин в нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. и два часа по-късно връзката с него прекъсна. 

Операцията по издирването му с участието на 26 държави продължи до края на януари тази година, но без резултат. Властите в Малайзия признаха, че машината е катастрофирала и всичките 239 пътници на борда й са загинали.


 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини