Спорят за секретарското място в ОИК -Димитровград

Консултации за съставяне на Общинска избирателна комисия (ОИК) във връзка с изборите за местна власт и референдума се проведоха днес в Община Димитровград. Срещата, на която присъстваха кметът Иво Димов, секретарят на Общината Венета Стоименова и представители на ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, АБВ и България без цензура почти постигна консенсус за състава. Спор предизвика мястото за секретар на комисията. От ДПС настояват секретар да бъде Филиз Ахмед. За същото място претенции имат и от Реформаторския блок, от където издигат Антония Славова. И двамата представители на партиите не отстъпиха от предложенията си и подчертаха предимствата на кандидатите си.

Според изискванията на ЦИК, комисията трябва да бъде 11- членна. От ГЕРБ имат право на 3-ма представители. Те предлагат председател на ОИК да бъде Димитър Гавазов, а членове - Добромир Якимов и Божидар Туртов. БСП има претенции към мястото на зам.председател, където се издига Михаил Георгиев. За член същата партия предлага Бойчо Бойчев. Останалите партии имат право на един представител в комисията.

За член на ОИК Патриотичния форнт предлага Велина Бончева, а от ББЦ издигат Десислава Костова. Румен Гъбов е името, предложено от Атака, а АБВ настоява в комисията да влезе Антония Делчева.

Предстои нова среща за оформяне състава на Общинската избирателна комисия в Димитровград в сряда - 26 август. Ако и тогава не бъде постигнато съгласие, предложенията ще бъдат изпратени до ЦИК. Тя има последната дума за състава на избирателните комисии по места.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини