Дискотеката на Николай Банев на търг, дължи 400 000 лв. данъци

Бизнесменът Николай Банев губи дискотека „Вижън” в Созопол заради дългове към общината за 426 000 лв. Съдия-изпълнител я продава на търг.

Дължимите суми са за периода 2010 - 2014 година, съобщиха от община Созопол.

По-рано Банев се оплака пред медиите от кмета на града от "поредно престъпление на Панайот Рейзи и неговата престъпна шайка".

В отговор от общината огласиха дълговете на милионера и заявиха, че предприемат принудително събиране на дължимите суми.

Като собственик на "Хелиос тур", в чиито активи е дискотека "Вижън", лицето Николай Банев дължи на общината данък върху недвижим имот 81 315,56 лв., такса битови отпадъци 342 853,74 лв., както и туристически данък 2719 лв., сочат сметките на община Созопол.

Преди 2 г. бизнесменът бил предупреден да се издължи и той обещал да го направи.

"Към момента това не е направено въпреки уведомителните писма. Община Созопол предприема принудително събиране на дължимите суми, заради уважението към останалите изрядни данъкоплатци на територията на общината", категорични са от екипа на кмета, цитирани от "Стандарт".

Съдия-изпълнител Ивелина Божилова е насрочил публичен търг за заведението, който ще стартира на 28 август.

Началната тръжна цена на дискотеката е 700 хил.лв.  Имотът се състои от парцел – 3 414 кв.м и две стради – 950 кв.м и 151 кв. м.  Офертите на кандидат-купувачите се приемат и огледите се правят до 27 август. На следващата дата в 9 ч. те се отварят.

От общината съобщиха още, че са извършени неколкократни проверки на местата за настаняване и местата за хранене в къмпинг "Каваци", чийто собственик е Николай Банев. Общинските служители са направили предписания, за които крайният срок за отстраняването им изтича на 30 август т.г.

Бившата дискотека "Каваци" и бившият ресторант "Каваци", чиито сгради съществуват в имота, работят без нужната категоризация, което налага след изтичане на крайния срок от предписанието, заведенията да бъдат глобени.

От общинския пресцентър съобщават, че на територията на къмпинг "Каваци" се намира и т.нар. пречиствателна станция, която е построена от "Балкантурист" през 1988 година. Пречиствателното съоръжение няма разрешително за работа, а при направената проверка от служители на община Созопол се установи, че то не работи и няма експлоатационен персонал. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини