Димитровградчани от подпаления вход зоват институциите за помощ

    Отворено писмо разпространиха чрез социалната мрежа Фейсбук живеещите в блок №8 на ул."П.Евтимий", където снощи избухна пожар, застрашаващ  живота на обитателите му. То е от името на домоуправителя на вход "Г" Ваня Цонева.

    Хората благодарят на всички пожарникари, които снощи са положили усилия да се справят с огнената стихия и са спасили човешки животи. Обитателите на входа не пестят и добри думи към кмета Иво Димов, пристигнал на мястото на пожара и осигурил подслон на засегнатото семейство и допълнителна подкрепа днес.Димитровградчани отправят зов за помощ и призовават институциите, които са компетентни, да разрешат проблема с психично болните съседи.

    "Какво трябва да се случи за да ви стане ясно, че тези хора трябва трайно да бъдат настанени в подходящо заведение? Многократно сме се обръщали и към съд и към прокуратура- резултата винаги е бил краткотрайният им престой в Болярово. И после ужасът и страхът започват отново и пак , и пак, и пак", пишат живеещите на ул."П.Евтимий". Историята на психично болното семейство - вижте тук.

    В писмото си хората призовават институциите да незабавни вземат мерки, за да не се случи непоправимото в бъдеще. Когато каруцата се обърне- пътища много, завършва отвореното писмо на хората от вход "Г". Цялото писмо - прочетете тук!
    Днес стана ясно, че Районна прокуратура - Димитровград е настанила двама братя в Центъра за психично здраве в хасковския кв. "Болярово". Образувано е досъдебно производство по случая.

    Междувременно в социалната мрежа се появи идея за благотворителна кампания за семейството, чието жилище изгоря в пожара. То има дете на 3,5 години. Предлага се да се набират дрехи, строителни матерериали, пари, мебели и др. преди настъпването на зимния сезон.

    Dimitrivgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини