Готов е проекта за преобразяване на Търговски дом в Димитровград

Напълно преобразена ще бъде сградата на бившия Търговски дом в центъра на Димитровград, според проект на Общината. Подробности за него даде днес кметът Иво Димов. До края на септември разработката официално ще бъде представена на обществеността.

"Сградата става изцяло в съвременен вид, уникално е като визия. Заложено е да се обособят нови прозорци, втория и трети етаж ще бъдат с по-малки и по-големи зали, като това ще се случи с помощта на плъзгащи стени", разказа градоначалникът. Ще има два входа, асансьори, нови санитарни възли и подземен паркинг.

Ще се разгърне и 4 етаж на сградата, където се помещаваше ресторант и дискотека преди години. Идееята на Общината е отново мястото да стане заведение, но съвременно. Ще има и кът по интереси.

За идеята да се ремонтира мащабната сграда се заговори още през януари тази година. Намерението е мястото да се превърне в център за обучение.

Намерението е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Димитровград. В него се залага и ремонт на бившата АТЗ болница, която да се превърне в дом за стари хора за 60 потребители. Бившият МУЦ до градина "Приказка" пък трябва да стане къща на изкуствата, като за там проекта също е готов, информира Димов. Финансиране за реализацията на тези проекти ще се търси чрез Европейски програми.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини