31-годишен димитровградчанин стана втори в международен дрифт шампионат

    Второ място в международния дрифт шампионат Salonul auto moto в Румъния завоюва димитровградчанинът Емил Петков. Надпреварата се е провела през почивните дни, като е събрала на едно място 32-ма представители на различни държави. Участниците от България са били седем, разказа Емил. В квалификациите 31-годишният състезател заел 7-мо място. Сред 16-те най-добри в състезанието станал втори.

    "Представихме се на ниво, като се има предвид, че първото и трето място бе за участници от Румъния", допълва димитровградчанинът. Той се занимава професионално с дрифт от 2 години. Въпреки, че е скъпо удоволствие, Емил смята, че предиизвикателството си заслужава.

    Купата от Румъния не е първата му награда. Той е участник в българския дрифт шампионат от 2011 година, състезавал се е в КОЕ SL през миналата година. Многократно е мерил сили е в тунинг шоута у нас, като през 2013 г. се класирал на 4-то място.

    Следващите цели на димитровградчанина са участия в предстоящи международни състезания. Предпочита тях пред българските и смята да мери сили в Кing of Еurope, Street legal, както и отново в румънския шампионат.

    Видео от дрифт шампионата в Румъния - вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини