Ридли Скот: Знаех за водата на Марс преди месеци

Режисьорът на “Марсианецът” е видял снимки на стичащата се вода на Марс преди два месеца, но вече е било прекалено късно да включи тази информация в сюжета на филма с Май Деймън.

До известна степен “Марсианецът” може и да е гигантска реклама на НАСА, но близкото сътрудничество между космическата агенция и екипа на Ридли Скот, означаваха, че режисьорът не бе ни най-малко впечатлен при оповестяването на доказателствата за течаща вода на Марс. “Знаех от месеци”, казва Скот в отговор на сензационната новина.

Ридли Скот и сценаристът Дрю Годард често са се консултирали с НАСА, за да пресъздадат във филма възможно най-реалистична атмосфера. “Когато за пръв път говорих с НАСА засегнахме много теми, включително масивните бели обекти покрити с прах, за които агенцията предположи, че са лед. Попитах ги дали това означава, че е имало океани и че нашата планета сега е в състоянието, в което е бил Марс преди 750 милиона години, а те ми казаха, че това е добър въпрос и искат да разберат”, казва Скот.

Режисьорът твърди, че е видял снимките на стичащата се вода преди 2 месеца, прекалено късно, за да включи информацията в сюжета на филма. Той обаче е доволен от резултата, защото в противен случай е трябвало да променя ключова сцена от творението си. “Марсианецът” проследява историята на изоставен астронавт опитващ се да оцелее на Червената планета. Главният герой успява да си осигури вода с помощта на устройство образуващо пара, като улавя капчици върху пласмасови листове.

Ако Скот разполагаше с информацията за вода на Марс, астронавтът можеше да се отправи в търсене на ледник. “Това щеше да е очарователно, но щях да изгубя страхотно продължение”, казва Скот.

Премиерата на “Марсианецът” е планирана за 30-те септември във Великобритания и Австралия и на 2-ри октомври в САЩ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини