3D докосването – новото оръжие на Apple

Не че технологията Force Touch промени света, но определено го поразклати, а продуктите на Apple започват да служат на все повече сетива

Големият пробив за Apple, както вероятно си спомняте, дойде, когато компанията предложи мултитъч технологията на света. Преди появата на оригиналния iPhone екраните реагираха само на сигнала от определена точка и обикновено се налагаше използване на специална писалка. А дори и след това конкуренцията трудно успя да догони Apple устройствата по отношение на мултитъча.

Днес Apple прибягва към още по-коварна атака. След пускане на смарт часовника Apple Watch, MacBook тракпад и редица модели iPhone, компанията добавя изцяло ново ниво към тъчскрийн изживяването. Динамиката е по-голяма, свободата на действие расте – 3D сензорният дисплей предлага необятни възможности.

Ако на някого това нововъведение му се струва не чак толкова значимо, само си представете 3D тъч при ядрено-магнитните резонанси или в учебник по анатомия. Помислете си за него и в компютърните игри, където по този начин бихте могли много по-лесно и ефективно да се концентрирате върху мисията си. Apple вероятно поставя едва началото.

3D инструментът на Apple не е само единично подобрение. Бъдете сигурни, че в най-скоро време всички производители на смартфони ще предлагат функции като Push Touch, Deep Finger и др. А Apple ще си останат завинаги Първите.

Естествено, и останалите компании имат големи заслуги за развитието на смартфон индустрията. Дизайни, иновативни материали, модификации… Но е факт, че никой друг освен Apple не е измислял нещо напълно различно, нещо, което да ни накара да възприемем малките кутийки в джобовете си по изцяло нов начин.

Не че Force Touch промени света. Но определено го поразклати. Продуктите на Apple започват да служат на все повече сетива. Благодарение на осезанието, iPhone и Apple Watch са в състояние дори да се свързват с нервната ни система.

С 3D тъч, устройствата на Apple ни приканват да ги докосваме много по-сигурно и да навлезем отвъд повърхността. Това със сигурност ще предизвика голяма промяна в начина, по който сме свикнали да използваме телефоните си.

Стъпката е толкова огромна, че дори самата компания изглежда се притеснява да споделя очакванията си: „Вече можете да преминавате с пръста си в телефона. Нищо особено”.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини