Като я няма държавата: Иглев дари от джоба си 1000 лв на БГ шампион

    ММА боецът Борислав Иглев показа, че кръвта вода не става, дори и когато влезе в политиката. Настоящият депутат не се сдържа и извади от джоба си 1000 лв, с които да подпомогне талантът на БГ-борбата Димитър Иванов. Юношата на България стана 3-ти на световно първенство и отскоро влезе при мъжете.  Той бе в Хасковско по повод международния турнир 6-те великденски ангела в Симеоновград. На Иванов именно се чака да възроди най-българския спорт и да го върне там където му е мястото-сред медалистите.  Младите таланти обаче са оставени на самотек и мнозина от тях се губят по пътя между училищния и професионалния тепих, заради липса дори на елементарно финансиране. Именно затова един от най-големите таланти на Хасково в класическия стил, бронзовият медалист от европейско първенство Тодор Михов, в момента работи като охрана, вместо да прави това което умее най-добре-да побеждава на тепиха, изтъкна Иглев. 

    Зараче се, че докато е депутат ще продължи да тормози колетите си от Народното събрание да приемат най-сетне закон, с който медалистите от световни, европейски и олимпийски игри да получават доживотна пенсия. В момента те са забравени от всички и най-вече от държавата. „Докато няма закон, който да подпомага спортистите, аз ще дарявам младите надежди на Хасково с премии от собствените си средства. Помня откъде съм тръгнал и какво ми е било най-нужно" допълни Иглев. Той спонтанно реши да направи още една финансова инжекция-300 лв на младата Петя Делчева, която стана 5-та на европейско и 7-ма на световно първенство тази година.  За над 2000 хиляди зрители на събитието политическите намеци не бяха от значение, но жестът на спортиста сред политиците бе посрещнат с красноречивото „берекет версин”.

    Що се отнася до Хасково Иглев настоява, че първо ние трябва да се погрижим за талантите си преди да чакаме на държавата. Хасково също заслужава своите 10 най-талантливи деца, които да подпомага със стипендии. „В бъдещият общински съвет моите съветници ще пледират с приоритет именно да се отпуснат парични помощи за най-талантливите ни спортисти. Кой ако не децата ни заслужават нашата помощ” изтъкна Иглев.                                                          

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини