Център за възрастни хора ще бъде създаден в Димитровград

    Сградата на бившата болница на „АТЗ” ще бъде ремонтирана и ще се използва като център за настаняване на възрастни хора, обяви на среща с избиратели в пенсионерски клуб „Хан Аспарух” кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Иво Димов. Според него, връщането на огромните задължения от 12 млн. лева, които общината е наследила от предишното управление са били основната пречка да не може да бъде разгърната още по-голяма социална програма за възрастните хора.

    „През този мандат сме длъжници на малките населени места в общината. Направи се не малко, но през следващия мандат ще направим много повече”, каза Иво Димов пред хората от селата Голямо и Малко Асеново.

    „Аз трудно давам обещания, защото знам колко е трудно те да бъдат изпълнени. Моите опонети обещават много, но не изпълняват нищо. Докато бяха на власт трупаха само дългове. Не може някой да взема 200 лева, а да харчи 400 лева. На това беше сложено край през моето управление”, акцентира Димов.

    Проблемите на селата ще бъдат решени тогава, когато Димитровград си възвърне славата на индустриален център. На път сме да осъществим две големи инвестиции. Очаква се съвсем скоро да заработят два големи завода – за елбектрически кабели и фарове за автомобили, припомни Иво Димов. Ако има работни места и сигурност младите хора няма да бягат към София и Пловдив, а ще остават в Димитровград. Има ли поминък, тогава и селата ще живнат, убеден е той.

    „Знам, че Ви лъжат, че водата ще стане 3 лева, а болницата ще стане частна. Това са нагли манипулации. 2 млрд. лева са предвидени като инвестиции от Европейския съюз да влязат в Хасковска област. Но затова трябва да имаме учредена Водна асоциация. В никакъв случай това не означава закриване на ВиК-Димитровград. Просто нашето ВиК ще има админастративно управление в Хасково”, каза кандидатът за кмет от ГЕРБ.

    „В неделя бях гост в предаването „Беновска пита” по Канал 3. Там попитах как частните болници може да са на печалба, как държавата се чуди как да намали броя им, а болницата в Димитровград да е на загуба. И опентите веднага ми вкараха думи в устата, че съм искал да правя болницата частна. Това не е вярно. Именно при моето управление болницата беше спасена и стабилизирана”, припомни Иво Димов.

    Пред избирателите в Малко и Голямо Асеново Димов обяви, че започва преасфалтиране на четвъртокласната пътна мрежа в общината. На срещите бяха представени кандидат-кметовете на ГЕРБ за двете села. Това са Пенка Иванова за Голямо Асенов и Колю Павлов за Малко Асеново. Местните хора изразиха пълната си подкрепа за Иво Димов, защото освен изключително успешен кмет той е и с произход по бащина линия от Голямо Асеново. А в лицето на Митьо Вълчев и другите кандидат-съветници ще имат и хора, които да защитавата интересите им в бъдещия Общински съвет.

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини