Роми нападнаха екип на Нова телевизия

    Екип на Нова телевизия е бил нападнат в ромската махала в Самоков. Репортерката е блъскана, операторът е бит с юмруци, а шофьорът е със спукана скула.

    Екипът на телевизията - репортерката Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов, са били изпратени в Самоков, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник на ДПС -Трайчо Василев, по прякор Пиже. 

    Василев е човекът, заснет от друг екип на телевизията, как организира частно енерго в ромската махала в Самоков и как се краде ток. След излъчването на репортажа започна прокурорска проверка, а част от ръководството на ЧЕЗ в града беше уволнено. 

    "Преди екипът ни въобще да има възможност да снима и да обясни за какво е там, Трайчо Василев, синът му и още десетки роми ни нападнахаАгресията беше провокирана първоначално от Василев", каза Ганчева. 

    Репортерката е блъскана, операторът е получил няколко удара с юмрук в лицето, а шофьорът е със спукана скула и охлузвания. Камерата е счупена, а по колата са нанесени щети. 

    Колегите са успели да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За съжаление, камерата ни беше счупена, след като мъж, разпознат като сина на Трайчо Василев, изрита техниката и оператора и я повреди. Колата на екипа също е повредена. За щастие екипът ни не пострада сериозно, защото успяхме да избягаме бързо от ромската махала”, допълва Ганчева. 

    Полицията започна разследване, образувано е досъдебно производство. 

    През септември 2014 г. екип на bTV бе нападнат при заснемане на репортаж за телефонни измами във Ветово. Репортерът Росен Цветков и операторът Любен Кацаров бяха атакувани от близки на измамниците, които бяха под домашен арест. Ромите се нахвърлиха с шамари и ритници върху тях и счупиха камерата им. 

    Местан: Нашият кандидат да напусне листата 

    Чакаме информация от разследващите органи дали кандидат за общински съветник на ДПС е участвал в покушението, но ако се окаже, че той е имал, каквото и да е отношение към този инцидент - пряко или косвено, настояваме незабавно да подаде заявление и да напусне листата на ДПС, коментира в извънредно изявление пред журналисти лидерът на партията Лютви Местан. 

    Той бе категоричен, че ако кандидатът откаже да напусне листата, дори да бъде избран, ДПС няма да го припознае за свой съветник. 

    "Като председател на ДПС и от името на членовете и симпатизантите на ДПС, заявявам, че абсолютно категорично, безусловно и без всякакви уговорки осъждаме покушението срещу журналисти от Нова телевизия и настояваме разследващите органи много бързо да приключат с разследването и да се приложи цялата строгост на закона", коментира в извънредно изявление пред журналисти лидерът на партията Лютви Местан. 

    По думите му в България никой няма право да живее с чувството за безнаказаност, особено когато става въпрос за покушение срещу журналисти, което представлява акт на покушение срещу свободата на словото. 

    "Когато става въпрос за принцип, за ДПС няма партиен интерес. Заявявам, че не искаме гласа на нито един български гражданин, който би посегнал на журналист", каза още Местан, цитиран от "Фокус".

    Източник: dir.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини