Какво му трябва на смартфона, за да стане компютър (видео)

Едновременно с новите флагмански смартфони Lumia 950 и Lumia 950 XL, корпорацията Microsoft представи на своята голяма презентация в Ню Йорк, специалната док-станция Microsoft Display Dock. Тя е предназначена за удобното използване на технологията Continuum на новата операционна система Windows 10 Mobile, която дава възможност за включване на външни монитор, клавиатура и компютърна мишка към смартфона, който по този начин се превръща в персонален миникомпютър.

Док-станцията разполага с три USB 2.0 порта, един USB Type-C порт, DisplayPort и HDMI видеоизходи. По този начин става възможно включването на външна периферия към смартфона. Поддържа се изображение с резолюция 1920х1080 пиксела при кадрова честота 60 Hz. Габаритните размери са 64,1 х 25,6 х 64,1 милиметра при тегло 230 грама.

Microsoft Display Dock поддържа технологията Continuum, която не само просто извежда изображението от екрана на смартфона към по-голям дисплей, но и което е по-важно, осигурява използването на инсталираните в смартфона приложения с интерфейс, който е по-удобен за голям екран. Освен това Continuum може да показва две независими изображения, благодарение на което е възможно да се отговори на телефонно обаждане, без да се прекратява работата на програмата, стартирана в десктоп режим.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини