Социалният патронаж ще обслужва три пъти повече възрастни хора

    Община Димитровград има готов проект, с който ще успее да увеличи трикратно капацитета на Социалния патронаж. Храна за възрастни хора ще се разнася два пъти дневно в Димитровград, както за пръв път в близките села Радиево, Горски извор, Добрич, Брод и Черногорово. Новината съобщи на среща с избиратели в село Радиево кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Димитровград Иво Димов.

    С подобрението в обхвата на социалната услуга ще попадат близо 700 възрастни хора, за които приготвянето на топла храна в къщи е проблем, стана ясно на срещата.

    Близо 200 хил. лева е инвестирала в ремонти на сгради и инфраструктура през изминалите 4 години община Димитровград в село Радиево. Местните хора са изключително благодарни на Иво Димов за укрепването на опасна подпорна стена, която е можела да падне всеки момент и отнеме човешки живот.

    „Доказахме, че можем да работим изключително добре дори когато кметът на селото не е от ПП ГЕРБ”, акцентира Иво Димов. „Защото това, което направихме за Радиево, е за всички хора, които живеят тук. Ако обаче гласувате доверие на нашия кандидат Красимир Христов, аз обещавам да удвоя усилията си и да направим за Радиево заедно много повече”, подчерта Димов.

    Друга голяма придобивка за Радиево още догодина ще бъде ремонтът на пътя Димитровград-Стара Загора, който минава през селото. Ангажимент за това са поели пред община Димитровград ръководителите на Агенция „Пътна инфраструктура”.

    На друга среща в пенсионерски клуб „Славяни” Иво Димов акцентира на проекта за създаване на Център за възрастни хора в сградата на бившата „АТЗ” болница. В момента там има частен дом за възрастни хора, чиято такса е много висока. Социалното заведение, което общината ще създаде ще бъде на държавна издръжка. В него ще могат да бъдат настанени 60-70 възрастни хора. Месечната такса ще бъде процент от пенсията, останалото ще се допълва от държавата. Условията за живот ще бъдат много добри. Настаняването ще е в стая за двама души със собствена баня и санитарен възел.

    Избирателите от кв „Славянски” и село Радиево искрено благодариха на Иво Димов за всичко, което е направил за хората и общината през своя мандат. Те заявиха категорична подкрепа за него и екипа на ГЕРБ като гласуват с бюлетината с номер 20 на предстоящия местен вот на 25-и октомври.

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини