Среща с Иво Димов искат синдикатите, в градините готови за символична стачка

Готовност за символични стачни действия изразяват работещите в димитровградските детски градини - педагози и непедагогически персонал, сочат резултатите от анкетата на СБУ към КНСБ в Димитровград. 

Преди седмица от синдикатите разпространиха допитване в тукашните детски заведения, свързано с недостига на средства за увеличение на заплатите на работещите там. Въпросното увеличение е залегнало в анекс към националния колективен трудов договор.

На заседание снощи е било взето решение да се инициира среща с кмета Иво Димов преди гласуването на бюджета за 2016 г. Това ще се случи на сесия на ОбС на 28 януари, информира председателят на учителския синдикат на КНСБ Янко Попов.

"Хората настояват да се срещнат с г-н кмета, проблема е наболял и те са в готовност за протестни действия, ако няма положително решение", каза Попов. Допълни, че синдикатите нямат друг избор, макар ситуацията да не е приятна. Днес от СБУ към КНСБ ще внесат и официално писмо с искане за среща с градоначалника.

Аналогично становище по темата са изразили и от синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” в общината, които проведоха заседание в средата на седмицата, каза още Попов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини