YouTube ще предлага собствени филми и сериали

Платената версия на YouTube ще предлага филми и сериали, които са специално създадени за видео портала. Те ще са част от абонамента за YouTube Red, който струва 10 долара на месец и няма да се доплаща за тях.

Първите три филма и един сериал ще са достъпни от 10 февруари т.г. Съдържанието се създава от популярни YouTube канали, които вече имат милиони абонати (от безплатния тип). Сред тях е геймърът PewDiePie с близо 42 млн. абонати, който ще излезе от света на видео игрите и ще експериментира с "приключенски риалити" сериал.

Сред филмите ще има екшъни, анимации, комедии, документалистика и др. Видео порталът планира още поне седем филма и сериала, които да тръгнат тази година. И това съдържание ще се създава от популярни вече канали в YouTube. По този начин видео порталът иска да се открои от останалите стрийминг услуги и да предлага по-нетипично съдържание отвъд това, което създават професионалните студиа.

Платената YouTube Red беше представена през есента на миналата година. В нея няма реклами и се предлага възможност за запазване на клипове за гледане офлайн. В услугата е включен и достъп до YouTube Music, към който пък е добавена и Google Play Music. Компанията обаче си навлече и критики, след като се оказа, че всички създатели на видео, които разрешават слагането на реклами, задължително трябва да участват и в YouTube Red. В противен случай клиповете ще бъдат маркирани като "частни" и няма да могат да се откриват от търсачката.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини