Заделиха до 10 000 лв. за спешен ремонт на Детско отделение

До 10 000 лв. от бюджета на Община Димитровград задели днес Общинският съвет, за да бъде извършен спешен ремонт на Детско отделение към МБАЛ "Св.Екатерина". В докладната записка, внесена от Стефан Димитров се настояваше да се ремонтира залата за хранене и занималнята на децата заради течове там.

В решението, подкрепено единодушно от общинарите в залата бе записано да се извърши обновление съобразно изготвената количествено - стойностна сметка. Шефът на Здравната комисия д-р Вълчо Митрушев заяви, че от ремонт се нуждаят и някои от стаите в отделението. Това е констатирала комисия от съветници, която е посетила Детско отделение

Преди това комисията от болницата също направи свое обследване, което посочи, че трябва да бъдат предприети мерки за извършване на строителни дейности. Стана ясно, че трябва да се отстрани теч от покрива на мястото на връзката между улука и водосточната тръба. Нужно е и възстановяване на мазилката на стените, а също и боядисване, както и замазване на отвори.

Детско отделение в Димитровград бе изцяло ремонтирано през 2012 година след решение на Общинския съвет от януари същата година. Докладната бе внесена от Катя Панева. Тогава изцяло бе подменен покрива, бе направено вътрешно боядисване, подменени бяха дограмата и санитарни възли. Ремонтът започна през май и продължи 3 месеца. Общата му стойност бе 70 000 лв. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини