Димитровградчани на почетната стълбичка в дрифт надпревара в Румъния

Изображение 1 от 11

    Двама димитровградчани представиха достойно Димитровград и България на проведения миналия уикенд Drift Grand Prix - salonul Auto Moto. Зрелищната дрифт надпревара се е състояла в Букурещ, където са участвали 40 пилоти от България и Румъния. 

    Второ място в клас pro е спечелил Емил Петков, който близо 6 години участва в дрифт състезания. В клас debutan също втори е Пламен Петков, за когото това е първо подобно предизвикателство.

    "След квалификациите попаднахме в ТОП 16, конкуренцията бе голяма, изправих се срещу шампиона на Румъния", разказа Емил Петков. Оценя участието си като много добро, но е убеден, че винаги може по-добре. Нивото на дрифт състезанията в Румъния е на по-високо ниво, у нас няма шампионат и затова няма и база за сравнение, допълва Емил. 

    Като добро определя своето представяне и Пламен Петков, който също попадна в ТОП 16 в надпреварата в Букурещ.  Предизвикателството при финалните елиминации за него е била мокра настилка, за разлика от тренировките и квалификациите предните дни. С много добри пилоти и добре подготвени автомобили могат да се похвалят в Румъния, организацията бе отлична, спеделя още Пламен.

    И двамата са категорични, че надпреварата е била изключително успешна за българските участници. На първо място в клас pro е Стефан Стефанов, а при дебютантите почетната стълбичка е изцяло българска. Първи е Георги Казаков, а третото място е за Кристалина Стефанова.

    За Емил Петков това е поредно призово място в състезание зад граница. През септември миналата година той спечели отново второ място в румънския друфт шампионат.

    Димитровградчаните са получили покана за участие в румънския шампионат. Първият кръг ще се проведе на 28 и 29 май. Момчетата са решили да участват,  въпреки, че нямат възможност за много тренировки. Надяват се и на подкрепа от спонсори, с чиято помощ да прославят пак Димитровград и страната. Постигнатото до момента дължат на собствени сили и средства. Видео репортаж  - вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини