Подариха Божието слово на димитровградските съветници, те развихриха страстите преди Великден

    Новият завет с Божието слово получиха днес като дар общинските съветници от Димитровград. Към тях в началото на заседанието се обърна димитровградчинът Иван Русев , който им пожела Светли Великденски празници.

    "Вие сте хората, които коват съдбата на този град и решенията са важни за години напред.Господ да ви дава здраве, сили, мъдрост, на вас и вашите семейства за това, което вършите и то да е за доброто на този град", обърна се към общинарите Русев.

    В противовес на това пожелание страстите в местния парламент днес се развихриха с пълна сила. Началото бе поставено при обсъждане на точката за подкрепа на ФК "Димитровград 1947". Сесийната група на "Да за Димитровград" настоява в докладна да бъдат отпуснати 200 000 лв. на клуба при евентуално класиране в Б професионална футболна група. От "Да за Димитровград" призоваха за подкрепа на това предложение, като посочиха, че са изложили своите мотиви подробно в докладната.

    Кметът Иво Димов заяви, че приветства идеята, но подчерта, че не е ясно от кой бюджет ще бъдат осигурени парите - дали от бюджет 2016 или бюджет 2017, тъй като отборът ще трябва да играе два полусезона - пролетен и есенен.

    "Когато говорим за футбол, някой има ли представа колко струва издръжката на един отбор в професионалната Б група", попита Димов. Допълни, че става дума за сума от порядъка на 500 000 лв. Съветникът Стефан Димитров отговори, че няма представа, но че иска да има футбол в Димитровград.

    Традиционната размяна на реплики между двамата отприщи темата за спонсорството на тукашния футболен тим и усилията, които се полагат той да оцелее. Стана дума и за това, че дълги години "Неохим" е издържал футболния отбор, а в момента Димов търсел помощ от десетки фирми. Кметът показа писмо, в което се посочват задължения на ФК "Димитровград" към "Неохим", които следва да се изискат по съдебен път.

    По време отговора на Стефан Димитров за това писмо, се намеси съветникът от ГЕРБ Митю Вълчев и започна остра размяна на реплики между двамата и викове - "Кой ти даде думата? и "Млъкни!" и "Ти мълчи!" и др. Намеси се председателят на ОбС Гергана Кръстева в опит да въдвори ред, а също и кметът Иво Димов. Последният каза, че в средата на Страстната седмица, страстите не са препоръчителни, особено на Велики четвъртък.

    След като емоциите в залата се уталожиха, съветниците гласуваха на ФК "Димитровград 1947" да бъдат отпуснати 200 000 лв. от бюджета на Общината за 2017 г., но при евентуалното класиране на отбора в Б ПФГ. Репортаж по темата -вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини