Продължават дните на поезията в Димитровград

Дните на поезията в Димитровград продължават днес, 3 май с образователна игра под надслов "Всеки своя пътека си има". Тя ще започне в 15:00 часа в парк "П.Пенев".

От 18:00 часа в Дом-музей "П.Пенев" ще се състои поколенчески прочит на поезията на П.Пенев. Поетичните празници приключват на 5 май. За утре, 4 май е насрочено тържественото връчване на националната литературна награда на името на поета с ватенка. Нейният носител тази година е Петко Каневски. Програмата до края на празниците - вижте по-долу:

04.05.2016 г. /сряда/

  • 17.30 часа – Парк „Пеньо Пенев”

Официална церемония по връчване на ХХIV Национална литературна награда „Пеньо Пенев” и II Специална литературна награда „Пеньо Пенев”

  • 19.00 часа – Градинката пред Градска библиотека „Пеньо Пенев”

Откриване на изложба „Ръкописна памет”- снимки и ръкописи от фонда на Дом-музей „Пеньо Пенев” и представяне на библиографската справка за лауреата

  • 19.15 часа - Градинката пред Градска библиотека „Пеньо Пенев”

Вечер на лауреатите: „Безсмъртно нека остане навеки”- поетично-музикална програма по стихове на лауреати на наградата „П.Пенев”.

  • 20.00 часа – Градинката пред Градска библиотека „Пеньо Пенев”

Музикално-поетична програма

05.05.2016 г. /четвъртък/

  • 16.00 часа – Дом-музей „Пеньо Пенев”

Социализация на паметниците – презентация на Добромир Зафиров от ЕГ „Д-р Иван Богоров” с експозе на гл. ас. д-р Мария Кисикова-ръководител на катедра „Етнология” при историко-философски факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” и обявяване на резултатите от ученическия конкурс за презентация.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини