ГЕРБ гледали към пълен мандат на кабинета, а не към предсрочни избори

Единствените избори през 2016 г., за които ГЕРБ се готви, са президентските избори през есента. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който прочете декларация на групата по повод новата парламентарна сесия. 

ГЕРБ плаща висока цена за лоялността си към политическите платформи на коалиционните си партньори, подчерта Цветанов. 

„ГЕРБ категорично не приема опитите за опозиционно говорене и ултимативен тон от страна на коалиционните партньори от АБВ и част от РБ“, се казва още в декларацията на ГЕРБ.  

От ГЕРБ нямали намерение да предизвикват предсрочни парламентарни избори. Управленският хоризонт, към който гледали, е пълен мандат на кабинета „Борисов 2”, защото само така можели да се реализират реформите, заложени в управленската програма на кабинета. 

„Призовавам нашите коалиционни партньори да се консолидираме около подкрепата ни за правителството и да се въздържаме от политически провокации“, заяви Цветанов. По думите му, единствената ясна опозиция на ГЕРБ в парламента, а и извън него, са БСП и ДПС.

Въпреки това, ГЕРБ поздравяват новоизбрания лидер на БСП Корнелия Нинова и й пожелават ползотворна работа.  

ГЕРБ е амбицирана да издигне свои кандидатури за президент и вицепрезидент, но е отворена към дясното политическо пространство при евентуален втори тур за постигане на подкрепа за най-добре представилата е кандидат-президентска двойка от страна на управляващата коалиция.

ГЕРБ ще продължи да съобразява законодателната си дейност с обществените очаквания и интересите на гражданите. Реформата в съдебната система продължавада е приоритет и през настоящия политически сезон. Конкретните законодателнипромени, които трябва да бъдат приети, са втората част от промените в Закона засъдебната власт, в НПК.  

От ГЕРБ отново се похвалиха с намаляването на контрабандата. Само за първите 4 месеца на 2016 г. са събрани над 1 млрд. лв. повече приходи, които дали възможност през последните 18 месеца правителството да осигури над 200 млн. лв. допълнително за българските пенсионери.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини