Издигат християнски кръст край село Бряст?

Голям християнски кръст искат да издигнат миряни в димитровградското село Бряст. За целта на предстоящата сесия на Общинския съвет на 26 май ще бъде разгледана докладна за преотреждане на терен за тази цел. Внася я кметът Иво Димов.

Намерението е Христовото разпятие да се постави на високо място на края на селото, известно като "Чуката". То се намира на изхода на Бряст в посока село Здравец.

Идеята е на жители на Бряст и първоначално мястото за поставяне на кръста е било друго, разказа кметът на селото Латка Латева. Теренът обаче е частен и това е станало причина за промяната. Латка Латева се надява предложението да бъде подкрепено от местните съветници.

"Хората в селото вярват, че е за добро. Кръстът ще бъде за здраве, благоденствие и успех на всички", коментира още кметът на Бряст. Каза, че има готовност за направата на проект от специалист, изработил кръста в димитровградското село Крум.

Припомняме, че край Крум през януари 2014 г. също бе поставен кръст. Той бе осветен от Пловдивския митрополит Николай май същата година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини