"Красавицата и звярът" с Ема Уотсън (трейлър)

"Красавицата и звярът" 2017 е базиран на "Красавицата и звярът" от Жан-Мари Льопринс дьо Бомон и "Красавицата и звярът" на Дисни.

Френската приказка, в която млада, красива и твърде самостоятелно мислеща жена се оказва в плен на ужасяващ звяр в неговия замък е публикувна в САЩ и други страни през 1740 година. Тя е написана от Габриел-Сузан Барбо дьо Вилньов. Жан-Мари Льопринс дьо Бомон е редактор. Оригиналната приказка включва няколко елемента, които Бомон премълчава. Звярът бил принц, който загубил баща си в ранна възраст, и чиято майка трябвало да води война, за да защити царството му. Кралицата го оставя в грижите за зла фея, който се опита да го съблазни, когато той порасва. Когато й отказал, тя го превръща в звяр. Красавицата всъщност не е дъщеря на търговец, а потомка на цар и добра фея. Злата фея се опитва да убие Красавицата, за да се ожени за баща й, краля. Затова поставя Красавицата на мястото на мъртвата дъщеря на търговеца и омагьосва замъка със сложна магия, която го скрива. Бомон значително намалила участниците в оригиналната приказка и я довела до архетипна простота.

Новият игрален филм на Дисни "Красавицата и звярът" ще излезе в 3D на 17 март 2017 г. В ролите са Ема Уотсън и Дан Стивънс. Първият тийзър-трейлър показва само очите на Красавицата, розата и най-вече зловещия замък.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини