Руски военен щурмови самолет се е взривил в небето

Руски самолет Су-25 катастрофира при изпълнение на бойна стрелба край Владивосток. В момента полетите на аналогичните щурмови самолети там са спрени.
С решение на главнокомандващия на ВВС на Русия полетите на самолетите Су-25 временно са спрени във връзка с катастрофата на щурмовия самолет, станала рано тази сутрин край Владивосток, заяви за Интерфакс помощникът на главнокомандващия ВВС по информационното обезпечаване полковник Александър Дробишевски.

Той посочи, че "за разследване на причините за катастрофата за авиогарнизона Черниговка е заминала комисия на Министерството на отбраната и ВВС. Военната прокуратура във Владивосток е образувала наказателно дело".

"По предварителни данни при изпълнение на бойна стрелба е отказала авиационната техника, което е довело до катастрофата", допълни Дробишевски. По-рано източник от военното министерство съобщи, че пилотът на самолета не е успял да катапултира и е загинал.

"Самолетът е паднал на земята в района на село Новоселское, Спаский район. Пилотът е загинал. Предполага се, че причината за разбиването на самолета е било несанкционирано избухване на боеприпаси", каза източникът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини