Джеймс Бонд с пола се бори в Пентагона срещу Бин Ладен

Джеймс Бонд с пола оглавява в Пентагона операцията за залавянето на терорист номер едно в света Осама бин Ладен, пише италианският в. "Кориере дела сера".

Дамата се казва Мери Бет Лонг и е заместник-министър на отбраната, натоварен със задачата да следи военната политика в Близкия Изток, Персийския залив, Централна Азия, но също и Европа и Азия.

Основното й задължение обаче е да следи действията по залавянето на терористи от мрежата Ал Кайда в Ирак и Афганистан и в частност на Осама бин Ладен. Госпожа Лонг не е навършила дори 40 години, но вече е ръководила и Службата за борба с трафика на наркотици към Пентагона и е работила по залавянето на наркотрафиканти и терористи в Централна и Латинска Америка.

Говори перфектен испански език и се отличава със способността си да създава, с риск за живота си, контакти на високо равнище в най-различни престъпни организации. Прекият началник на Лонг - министърът на отбраната Робърт Гейтс, я описва като истинска професионалистка.

Според нейните колеги тя е доста сурова жена, която, ако се налага, може да бъде агресивна и с много остър език. Дамата борави свободно с най-съвършени оръжия и кара мощен мотор "Харли Дейвидсън". Когато говори за работата си, госпожа Лонг казва, че в нея й харесва неизвестното и приключенията.

Допълва, че нейната специалност е определянето на мишени, тоест установяването на вражеските лидери, които трябва да бъдат уловени или елиминирани чрез целеви военни операции на Пентагона.

Съжалява, че терористите и талибаните сега имат възможност да укрепят силите си в Пакистан. В кабинета си държи афганистански традиционен костюм, подарен й лично от афганистанския президент Хамид Карзай.

Госпожа Лонг пази в строга тайна личния си живот. Известно е само, че е второто дете в семейство с три сестри от градчето Клеърфийлд. Напуска го, защото заради отличен успех в средното училище получава стипендия в университета на щата Пенсилвания.

Там се проявява като отлична студентка и е набелязана от агенти на ЦРУ за подходящ потенциален кадър на службата. В ЦРУ преминава курс за начална подготовка и тогава разбира, че да работи като таен агент или да участва в лова на терористи е нейното призвание.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини