Бременен мъж. Факт

"Съпругата ми Нанси и аз сме напълно нормална, щастлива млада двойка. В живота ни няма нищо необичайно. Поне така беше, докато не решихме да си родим дете", разказва младият Томас Бийти от Орегон пред известното списание Advocate.

Макар че звучи невероятно, историята може лесно да бъде обяснена.

Томас е роден като жена. При промяната на пола си той си премахнал гърдите, но решил да остави яйчниците си и матката.

Благодарение на хормони развива повечето от мъжките полови характеристики. С инжекции с тестостерон натрупва телесна маса, получава окосмяване, гласът му загрубява.

Въпреки това тялото на Томас могло да прекара една бременност. Решението за частична операция се оказало полезно по-късно, когато поради заболяване била извадена матката на неговата съпруга, а Томас просто предложил своята. Заченал, от анонимен донор.

„Американските закони не изискват полът да се променя изцяло. Аз съм по закон мъж и законно съм женен за Нанси. За разлика от еднополовите бракове, ние имаме всички права на една хетеросексуална брачна двойка. Няма законови пречки да й родя дете", обяснява Томас.

Той настоява, че желанието за дете не е нито мъжко, нито женско, а просто човешко. Мнозина не са съгласни с него и новината за „първия бременен мъж" вече е главна тема в интернет форумите.

Позицияте на останалите обаче не са разколебали Томас и Нанси в желанието им да си имат дете. Бременността засега протича нормално, Томас носи момиченце в утробата си. Раждането се очаква за началото на юли.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини