Една четвърт от лаптопите ще имат SSD до 2011 г.

Toshiba се готви да завземе голям дял от пазара
Флаш базираните драйвове, известни като SSD, в момента не са много популярни решения за лаптопи, но скоро това може да се промени. От Toshiba предвиждат, че SSD устройствата ще увеличат сериозно пазара си през следващите три години, пише dailytech.com.

Японската компания увеличава капацитета на своите продукти и намалява цените им, за да вземе по-голяма част от този перспективен пазар. Toshiba очаква една четвърт от всички лаптопи да бъдат оборудвани със SSD до 2011 година, а пазарът да расте средно с по 133% всяка година до 2010.

Производителят ще се опита да реши няколко проблема, които пречат на по-широкото навлизане на SSD-тата. На първо място това е лимитът на презаписване на клетките в структурите с множество нива, използвани в днешните SSD. От Toshiba смятат, че ако данните се съхраняват по-ефективно в кеша, то лимитът на презаписване може да се намали на много под 10 000 за следващите пет години.

Други големи препятствия пред широкото разпространение на SSD дискове са цената и капацитетът на настоящите продукти. Toshiba смята да реши този проблем, като премине от сегашния 43-нанометров процес на производство, въведен през март 2008, към 30-нанометров през 2009 година.

Конкурентът SanDisk успя да изпревари Toshiba с един месец, като представи своя 40-нанометров процес през февруари 2008.


Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини