Частно разследват убийството на "Белнейски"

Хаотичен е бил подходът на службите на МВР при разследването на убийството на сестрите „Белнейски".

Това каза Борислав Даскалов - близък на семейство „Белнейски" в предаването „Коритаров Live" по Нова телевизия. Той заедно с още няколко души е подел частно разследване за убийството на сестрите Белнейски.

Даскалов сподели, че хората, подели разследването разработват своя версия за убийството.

По думите му те работят по няколко направления - Португалия, Испания и Италия.

„Съветваме колегите полицаи да направят проверка в 30 дневен срок след престъплението на всички хора от Пазарджик, които са напуснали България".

По думите му трябва да бъде проверено къде са заминали тези хора и колко време за се задържали там.

Даскалов отказа да сподели от къде разполага с такава информация. Само каза, че някой им е казал да се проверят тези направления (Португалия, Испания и Италия) и най-вече местата в чужбина, където бандитите търсят спасение.

„Пет дни след убийството до 30 дни ние предполагаме, че има хора, които са заминали в чужбина без покана и са се задържали там поне година", каза Даскалов.

Ние изработваме версия, с която никого не ангажираме, допълни той. Органите на реда са ангажирани с разследването и ако могат нека извлекат нещо от нашите предположения, каза в заключение Борислав Даскалов.

Припомняме, преди два дни стана ясно, че разследването по случая с убийството на сестрите Белнейски ще бъде удължено с четири месеца.

Двете момичета от Пазарджик бяха намерени мъртви на 31 януари 2006 г. в местността "Грамадите" между Пещера и Брацигово. Сестрите - на 15 и 18 години, са били изнасилени, а след това жестоко убити.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини