Да се твърди, че няма мафия означава, че не е ясен врагът на МВР

Да не се признава, че в България има мафия, при положение, че всички казват, че има, означава да не се знае кой е противникът, срещу който противодейства МВР.

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов, цитиран от БНР.

Той коментира промените в кабинета с думите:

Тези промени не са ремонт на кабинета, защото ремонта на кабинета се гласува от Народното събрание. Тези промени са в състава.

Това по никакъв начин не са част от политическите промени, категоричен бе Костов.

Никой няма да разбере какво всъщност се променя, с изключение на едно послание, което управляващите се опитват да прокарат, а именно, че намаляват администрацията, добави лидерът на ДСБ.

По думите му намаляването на 40 души или на 60 на фона на 120 хиляди, назначени в администрацията е несръчна имитация на пестеливост, на добро управление на парите на данъкоплатеца.

Той добави, че следи внимателно изказванията на министъра на вътрешните работи, на сегашни и бъдещи ръководители, както и на евентуалният следващ главен секретар на МВР, които твърдят, че в България няма мафия, което е погрешно твърдение.

Тези висши сегашни или бъдещи ръководители на министерството заявяват една констатация, която е в разрез с всичко, което говорят в света и в Европа за България. А именно, че в България няма мафия, заяви Костов.

Да, казаха, че има само организирана престъпност, а не мафия, което е крайно погрешно твърдение. Бъдещият главен секретар на министерството дори се закани на битовата престъпност, което е абсолютно неуместно в държава, в която на висши позиции във властта стоят хора, които се занимават с престъпления, добави той.

По думите му трябва винаги да се знае, че битовата престъпност се захранва, толерира и се управлява от високата, организираната престъпност.

Навсякъде е така. Гастрольори, крадци, въоръжени грабежи, насилие срещу личността...Това, когато е извършвано от професионални престъпници винаги е свързано с организираната престъпност. А тази организирана престъпност, когато е свързана с властта, тя е много могъща, категоричен бе Костов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини